S novým nápadem, jak do země přilákat více návštěvníků, přišlo peruánské ministerstvo turistiky. Od letošního roku zde chtějí propojit archeologické a historické cíle s tradiční peruánskou gastronomií, která je na rozdíl od slavných památek stále v pozadí zájmu zahraničních turistů. Přitom má podle znalců také co nabídnout.
Peruánská kuchyně vychází z dědictví z předinckého i inckého období a obohatila se i díky imigrantům ze Španělska, Afriky, Číny, Japonska, Itálie, Francie a Británie. Kombinuje tak chutě a nápady ze čtyř kontinentů. Peruánci se mohou pochlubit například více než 2000 druhů tradičních polévek a více než 250 typy tradičních zákusků, nemluvě o několika tisícovkách hlavních chodů.
Zdroj: České noviny (cestování)
Sponzorované odkazy:
K zprávičce zatím nejsou žádné názory.