Zapomeňte na velké hotely, vyberte si dovolenou v hezkém rodinném penzionu

Ohlédnete se za obřím hotelem. Našli jste tu sice veškerý komfort, který si můžete přát, ale srdce vám zde nějak nezůstalo. Ano, bylo to pěkné, dobře se o mne starali, nic mi nechybělo, odpovíte přesvědčivě na otázku, jaký jste měli pobyt. Osobní vzpomínky, které by vás hřály u srdce, ale nemáte žádné, bohužel. U malého penzionu je to jiné.


Chladné neosobní pohodlí

Velký hotel sice poskytuje maximální míru pohodlí, zejména pokud budete hledat takový, který se pyšní minimálně třemi hvězdičkami, ale všechno je dost neosobní. Na snídani, obědě i večeři jste v obrovské restauraci jenom jednou malou jednotkou. Také pokojů je na patře spousta. Pokojská uklidí, perfektně, ale beze slova, bez náznaku jakéhokoli lidského kontaktu. Osamělost se stává vaším společníkem. Připadáte si zde jako princezny či princové, nechybí vám ani maličkost. Jenže se cítíte trochu osamělí v té obrovské hotelové mašinérii. Co byste za to dali, prohodit s někým pár slov. Máte možnost. Cílem vaší dovolené se může stát menší, třeba rodinný penzion. Atmosféra bude úplně jiná.


Skamarádíte se s majitelem i ostatními hosty

Česká republika má spoustu velmi atraktivních lokalit, kde můžete strávit nádhernou dovolenou. Vyberte si penziony Krkonoše. Oblíbené české hory jsou krásné nejenom v zimě na lyžovačku, ale i v létě. Zdejší penziony vám nabídnou jak příjemné prostředí v lůně přírody, tak i komorní, a přitom komfortní ubytování. Je zde několik málo pokojů, pár lidí, téměř rodinná atmosféra. Když budete mít chuť, můžete třeba prohodit pár slov s majitelem, který vám poradí, kam je nejlepší vyrazit na výlet, kde nakoupit suvenýry, kam se vydat na oběd. Můžete se skamarádit i s ostatními hosty a třeba společně podniknout výlet, nebo večer posedět u vína. Zavládne tu pohoda a vy budete mít i po dovolené na co vzpomínat.

Doporučené články