Nejlevnější cestovní pojištění najdete online

Zájem o cestovní pojištění v posledních měsících samozřejmě klesl. Lidé si rozumně řekli, že tu situaci tedy chvíli vydrží. Jenže nouzový stav a veškerá omezení trvají už dlouho a Čechům dochází trpělivost. Mnozí odmítají se dále nechat omezovat a plánují dovolenou v těch končinách, kde je to možné. Rozhodně by neměli zapomínat na dobré cestovní pojištění.

Cestovní pojištění bylo rozumné sjednávat i v době před koronavirem. Zdravotní péče je v zahraničí dost drahá, a ještě horší jsou situace, kdy způsobíte zranění někomu jinému. Lepší je být připraven, zaplatit pár desítek či stovek korun za cestovní pojištění než pak do konce života splácet miliony.

Nově se zkoumá, jestli pojištění obsahuje léčbu v souvislosti s COVID-19

Pro výběr cestovního pojištění letos platí stejné zásady jako vždycky, a ještě jedna navíc. Vždy byste se měli informovat, zda jsou kryty i léčebné výlohy spojené s koronavirem. Některé pojišťovny nabízí přímo připojištění na COVID-19, jiné mají léčbu spojenou s koronavirem přímo zahrnutou v klasické variantě pojištění. Ale pozor, jsou v tom výjimky! Pojišťovny například neuhradí léčbu tímto onemocněním, pokud se vydáte do země, která je na semaforu označena červeně.

Přichystejte se na nejrůznější alternativy

Na jaře jsme zaznamenali různé nepříjemné situace. Uzavíraly se hranice, lidé častokrát nemohli domů a zůstali nedobrovolně uvězněni v zahraničí. Sledujte, co se stane, když k tomu dojde. Některé pojišťovny mají v podmínkách uvedeny, že v tomto případě se cestovní pojištění automaticky zdarma prodlužuje na dobu nezbytně nutnou. Obvykle si vyberte své cestovní pojištění online a tam máte vše uvedené. Pokud vám cokoliv nebude jasné, neváhejte se obrátit na danou pojišťovnu. Zavolejte na infolinku, případně napište email.

Srovnávejte nejen podle ceny

Lidé obvykle chtějí co nejlevnější cestovní pojištění. Nízká cena však není jediným kritériem. Nezapomínejte číst podmínky pojistného plnění, limity a v letošním roce také dodatky týkající se koronaviru.

Doporučené články