Plzeň je skvělým místem nejen k rekreaci. A najít v ní vhodný dům či byt může být snadné!

Plzeň je nejenom krajským městem, ale také oblíbeným cílem mnohých českých i zahraničních turistů. A zcela zaslouženě. V Plzni totiž zdaleka není jen pivovar, který se proslavil jak v tuzemsku, tak i v těch nejvzdálenějších zemích. Koneckonců právě německý výraz Pilsen, který znamená Plzeň, se na celém světě používá jako označení světlého spodně kvašeného ležáku. Plzeň je také město s dlouhou a bohatou historií, velkým počtem atraktivních památek a kvalitním společenským i kulturním životem. Navíc leží na soutoku hned čtyř řek, jimiž jsou Mže, Radbuza, Úhlava a Úslava. Ty se právě v Plzni slévají v Berounku.

Kam se vydat v Plzni?

  • Srdcem města je rozlehlé náměstí Republiky s gotickou katedrálou sv. Bartoloměje. Ta se pyšní nejvyšší kostelní věží v České republice.
  • Za návštěvu rozhodně stojí Pivovarské muzeum. Z něj se je navíc možné vydat i do historického podzemí. V Západočeském muzeu návštěvníky čeká zbrojnice a expozice mapující historii Plzně a okolí. Je zde vystavena i sbírka míšeňského porcelánu. Ve františkánském klášteře si lze prohlédnout výstavu církevního umění. A muzeum nesoucí jméno generála Pattona zase připomíná události související s osvobozením Plzně americkou armádou.
  • Zajímavou budovou je Stará synagoga, která navíc nedávno prošla rekonstrukcí. V ní je umístěna stálá expozice zaměřená na židovské tradice a zvyky.
  • Na své si v Plzni přijdou i milovníci divadelních her, baletu a hudby. Divadlo Josefa Kajetána Tyla má pět stálých souborů a dvě scény; Velké divadlo sídlí v novorenesanční budově z přelomu 19. a 20. století, Nové divadlo naopak v moderní stavbě z roku 2014. V Plzni hraje také loutkové divadlo a menší a alternativní scény.
  • Milovníkům filmů nabízí Plzeň dvě multikina a jedno menší kino, během letních měsíců probíhá promítání i v lochotínském amfiteátru.
  • V průběhu roku se v Plzni koná řada zajímavých akcí. Mezi ty nejvýznamnější patří Slavnosti svobody s konvojem historických vojenských vozidel, Smetanovy dny, filmový festival, Metalfest Open Air, Jazz bez hranic a pivní slavnosti Pilsner Fest.

Plzeň nabízí řadu pracovních příležitostí a skvělou občanskou vybavenost

Ti, kterým se Plzeň zalíbila natolik, že by se do ní rádi přestěhovali, tu bez problémů najdou práci v celé řadě rozmanitých odvětví i dostatek podnikatelských příležitostí. Ve městě bují turistický ruch, zároveň tu ale má své výrobní závody řada firem. Mezi ně patří i Škoda Transportation a samozřejmě pivovar. Skvělé možnosti tu mají i studenti; v Plzni sídlí nejen celá řada středních škol a odborných učilišť, ale také Západočeská univerzita, Lékařská fakulta Univerzity Karlovy a Metropolitní univerzita. A samozřejmě tu je i celá řada obchůdků, supermarketů, hospůdek, restaurací, kaváren, klubů a široké spektrum služeb.

Jak najít bydlení v Plzni?

Sehnat dům nebo byt v Plzni je o něco snazší než v Praze, i tak je ale třeba aktivně hledat. Najít ty pravé reality v Plzni může pomoci kvalitní realitní server s dostatkem nabídek bytů a domů k prodeji i pronájmu. Hodně času i energie pomůže ušetřit přehledný realitní vyhledávač. Mezi takové patří například DigiReality.cz.

Doporučené články