Kavkazská kuchyně v okolí Lipna. Gurmánství v nádherném prostředí!

O kavkazské kuchyni

Z této kuchyně přímo dýchá kavkazská exotika, navíc patří mezi nejstarší na světě a nabízí kolem 2000 pokrmů. Očekávat můžete opravdu mnoho koření a jedinečných bylinek.


Kavkazská kuchyně v Českém Krumlově

Že je nemožné ochutnat tuto kuchyni v Česku? Opak je pravdou. Restaurace Leyla v Českém Krumlově nabízí kavkazské pochoutky, jako jsou kebaby, šašliky, unikátní polévky, které se připravují z vinných listů, zelí či zeleniny, plní se mletým hovězím masem a rýží. Veškeré jídlo je připravováno z kvalitních surovin, používány jsou i Bio produkty. Restaurace ctí mnoho ázerbájdžánských tradic vaření, a tak si můžete být jisti, že jídlo pro vás opravdu bude gastronomickým zážitkem. Celou atmosféru dotváří otevřený rožeň, na němž jsou připravovány pokrmy přímo před zraky zákazníků. Večer se navíc můžete těšit na originální virtuální program. Restaurace také disponuje odděleným salonkem a není problém, uspořádat zde svatbu, firemní večírek či jiné akce na přání.


Okolí Lipna

Po nevšedním gastronomickém zážitku, se můžete vydat do krásné okolní přírody. Restaurace se totiž nachází nedaleko vodní nádrže Lipna. Pokud byste nechtěli pouze relaxovat u vody, přehrada nabízí mnoho aktivit k vyžití. Kromě nejrůznějších sportů, můžete se vydat na okružní plavbu lodí, která začíná právě ve Frymburku. Lodní doprava na Lipně funguje již od roku 1960. Poznáte tak ,,Jihočeské moře“ z trochu jiné perspektivy. Výlet lodí zabere asi 3 hodiny času a k dispozici je samozřejmě lodní bar. Pro milovníky romantiky nabízí loď večerní plavby s večeří a životu hudbou.

V případě, že byste raději více soukromí, je možné, zapůjčit si na několik hodin elektročlun, který je vhodný především pro rodiny s dětmi a pojme až pětičlennou posádku. Jeho ovládání je navíc tak snadné, že k němu nepotřebujete žádný speciální průkaz. A pokud po namáhavém dni potřebujete kvalitní ubytování, najdete ho v hotelu Leyla ve Frymburku.

Doporučené články