Kam na letní rodinnou dovolenou

Pokud máte menší děti, na zahraniční pobyt jistě nepomýšlíte. Vsaďte na tuzemskou relaxaci a ubytujte se v penzionech, které jsou moderně vybavené a nacházejí se v blízkosti historických pokladů, přírodních pozoruhodností či atrakcí pro děti.

Jižní Čechy – kraj rybníků a památek UNESCO

Dovolená v jižních Čechách je pestrá jako malířova paleta. I malým dětem se bude líbit návštěva Českého Krumlova, který se může pochlubit asi 300 gotickými a renesančními budovami a opravdovou pohádkovou atmosférou. V Holašovicích najdete druhou perlu UNESCO, lidovou architekturu selského baroka. Vyrazte do sportovního areálu Hluboká nad Vltavou či zábavního parku v Českých Budějovicích. Za zmínku stojí Laser Arena Písek. Nejmenší děti ocení jízdu vyhlídkovým silničním vláčkem ve Frymburku. Určitě se vydejte stezkou korunami stromů Lipno a přidejte k tomu prohlídku ZOO a zámku Hluboká. Nesmíme zapomenout na sjíždění řeky Vltavy.


Krkonoše – pod ochranou Krakonoše

S dětmi se na Sněžku jistě nevyšplháte, proto vyzkoušejte letteringové hřiště ve Špindlerově Mlýně s prolézačkami, houpačkami a lezeckými stěnami u horní stanice lanovky Medvědín. Krásné přírodní prolézačky jsou v lesoparku Na Sluneční v Příchovicích v Kořenově. Hrad z balíku slámy, indiánský kroket, opékání buřtů a zvířátka čekají ve Farmaparku Muchomůrka ve Svobodě nad Úpou. Aquapark Špindl, bazén Harrachovka anebo přírodní koupaliště Autocamp Slunečná či Dolce u Trutnova se postarají o prima letní osvěžení. Také v Krkonoších se nacházejí penziony, kde naberete nové síly do dalšího putování.

Krásy Čech a Moravy

Podívejte se na penziony v Čechách a na Moravě. Třeba vás nejvíce zaujmou vinohrady, hrad Vranov, zámek Lednice, koupání v jezerech a ubytování na jihu Moravy. Západočeské lázně anebo Jizerské hory? Nemůžete se doma dohodnout? Rozhodněte se na základě výhodnějšího ubytování v penzionech a vyrazte na cestu za dobrodružstvím.

Doporučené články