Jako ve většině zemí světa, i v Etiopii je náboženství důležitou součástí života. Neprojel jsem na cestě Etiopií rozhodně všechny kostely a kláštery, ale několik ano a o těch bych vám rád povyprávěl.
Počet příspěvků v diskusi celkem 4 (poslední 15.1.2008 09:48)
Musím říct, že článek je moc zajímavý a moc pěkné fotky.
Hezký,ale trochu strohý článek.Fotky pěkné.Jen bych doplnil,že podobných starých kostelů a skalních klášterů je v Etiopii mnohem více,i když ty nejvýznamější v článku uvedeny jsou.Zmíněná Talla je spíše nakyslé chuti a vyrábí se z ječného sladu a sušených listů jistého stromu,kterým se říká Gešo (gesho).Vaří se podobně jako naše pivo,ale chuť je jiná.Nápoj je kvašený,mírně alkoholický,a nesmí chybět v žádné domácnosti.Nám ponejvíce příliš nechutná,ale jde o zvyk.Jiným,více alkoholickým nápojem,je Tadž (Tedj),který se vyrábí kvašením medu.Je sladký a silný asi jako víno.Mě docela chutná.Posledními alkoholickými nápoji jsou místní kořalky Arake.Vyrábí se ponejvíce z ječmene,ale také z prosa nebo kukuřice.Někdy se dochucují medem,kávou(je bun arake,je mar arake)…atd.Kořalka z ječmene je chutí přijatelná,záleží pochopitelně na kvalitě výroby.Síla tak kolem 45%.
Článek jsem pojmul spíš jako inspiraci. Určitě by se toho dalo napsat
mnohem víc, ale to by asi bylo na víc dílů Další informace
o Etiopii můžeš najít na mých stránkách http://vosta.net/document.ashx?…
Každopádně díky za doplnění co se týče tradičních Etiopských
nápojů. Jenom ti musím oponovat, tala kterou jsem já pil alkoholická
nebyla. Tvrdili to kněží (i když s jejich chabou angličtinou
může dojít k mílce) a ani alkohol v nápoji nebyl cítit.
Nicméně máš pravdu v tom že nám nechutná
Jistě,máš pravdu,že v Talle cítit není.Je ho tak málo,že by
člověk musel vypít tak kolem 5 litrů v krátkém čase,což se asi
nikdy nestane .
Reklama: