Dovolená v České republice může trumfnout zahraniční pobyt

Možná přemítáte, kam vyrazit na dovolenou. Nemáte v záloze příliš velké finanční rezervy, a proto alternativa, že pojedete do zahraničí, jde stranou. Nestyďte se za to. U nás doma je krásně. V České republice se nachází spousta nádherných míst, které stojí za pozornost a návštěvu. Proto s klidem a lehkým srdcem opusťte plány na zahraniční dovolenou a přemýšlejte, kam vyrazit u nás.

I kolegové v práci překvapí


Pojedeme letos na dovolenou po Čechách,“ prohlásíte v práci před kolegy a najednou možná trochu překvapeně zjistíte, kolik lidí dělá totéž. Rozproudí se debata o tom, zda je hezčí Šumava, nebo Krkonoše. „A co třeba Krušné hory?“ namítne další kolega. Diskuse skončí kompromisem – každé z popisovaných míst má svoje nezaměnitelné kouzlo a svoje příznivce. Vy si z podnětné diskuse odnášíte třeba i pár tipů, kam by se u nás dalo vyrazit napřesrok.

Návrat ke krásám naší vlasti

Opravdu je to tak. Popularita dovolených u nás v České republice v posledních letech stoupá. A ani zdaleka to není tím, že by našinci na zahraniční dovolenou lidé neměli peníze. Spousta lidí se od drahých exotických destinací vrací zpátky ke starým dobrým Čechám. Najednou překvapeně zjišťují kolik nádherných míst a turistických atrakcí u nás máme a přitom o nich ani pořádně nevíme. K vlastní škodě. Dovolená v Čechách se díky tomu stává zajímavou objevitelskou cestou.

Česká“ dovolená bude překvapivě bohatá

Taková objevitelská výprava dokáže přitom s přehledem trumfnout i tu zahraniční cestu. Najednou zíráte, jaké nádherné penziony v Krkonoších vám nabízejí svoji pohostinnou náruč. A co atrakcí je k dispozici. Zatímco u moře máte prostě a jednoduše jenom tu pláž a mořské vlny, tady si skutečně užijete. Nádherné lesy k procházkám a sbírání hub, v zimě lyže, snowboardy, v létě horská kola, kromě toho koupání v bazénech nebo přehradách a rybnících, bohaté sportovní využití, pamětihodnosti k výletům. „Česká“ dovolená zkrátka může být na zážitky mnohem bohatší, než ta zahraniční.

Doporučené články