Cestovat o víkendu má své výhody. Vyzkoušejte zájezdy typu eurovíkend a uvidíte.

Cestujete rádi, ale trápí vás nedostatek času? Využijte pro krátké poznání čas o víkendu. Zimní cestování do evropských metropolí vás příjemně překvapí. Velká evropská města se vyplatí navštívit v kterékoli roční době. V zimě načerpáte předvánoční atmosféru, můžete oslavit Silvestra nebo Nový rok v některé evropské destinaci, užívat si sváteční volno příjemnými procházkami po městě nebo procházet muzea a galerie.


Kompletní dovolená za pár kliknutí

Eurovíkend představuje specifický způsob cestování, který vás nestojí žádný den dovolené. Odlet je plánován na páteční večer s návratem zpravidla v neděli večer. Na návštěvu města máte tři dny, a když se vám metropole zalíbí, můžete do ní zaletět znova v jinou roční dobu, načerpat nové zážitky a odlišnou atmosféru.

S cestovní kanceláří se vám bude cestovat pohodlně. Díky online rezervačním systémům se můžete na poslední chvíli rozhodnout, do kterého evropského města si zaletíte, vyberete si ubytování, letenku a cestovní pojištění během několika málo kliknutí, a můžete vyrazit. Tento způsob cestování představuje komfortní poznání, které nezabere příliš volného času. Last minute zájezdy zastupují rozumný kompromis mezi poskytovanými službami a cenou. Cestovní kanceláře pro vaše pohodlí nabízí fakultativně také transfer z letiště a na letiště v cílové destinaci, vstupy do vybraných galerií, muzeí a na některé památky.

Na cestovních portálech si turisté oblíbili létání do Říma, Vídně, Dublinu, Moskvy, Londýnu, Paříže, Budapešti, Neapole, Varšavy či Benátek.

Malý průvodce na vaší cestě

Kam se vypravit a na co byste neměli při prohlídce města zapomenout? Pojďme se podívat, co nevynechat v nejlepších evropských destinacích.

Řím

Z památek navštivte Koloseum, Konstantinův oblouk, Forum Romanum, Svatopetrské náměstí a baziliku Sv. Petra, Fontánu di Trevi, Pantheon, Náměstí Navona Piazza , Fontanu dei Quattro Fiumi a Fontanu de la Barcaccia, Španělské schody a Lateránskou baziliku.

Istanbul

Pravá atmosféra města na vás dýchne při návštěvě tzv. Velkého bazaru. Tento atypický bazar je tvořen několika tisíci obchody, které navozují dojem města ve městě. Na tzv. Egyptském bazaru zakoupíte sladkosti, čaje a koření. Z památek musíte vidět Modrou Mešitu, katedrálu Hagia Sofia, Konstantinův sloup, paláce Topkapi a Dolmabahce, Sulehmanovu mešitu a Galatskou věž.

Berlín

Druhé největší město Evropské unie nabízí svým návštěvníkům, vyjma neobyčejně bohaté historie, řadu obdivuhodných památek, mezi něž patří Říšský sněm, Braniborská brána, Kaufhaus des Westens, Check Point Charlie, Památník Berlínské zdi a Alexander Platz. Objednejte si Currywurst nebo kebab od pravého německého Turka.

Barcelona

Při návštěvě prosluněné metropole, kromě krásné promenády, pláže Barcelonetta a třídy Las Ramblas, neopomeňte navštívit stavby architekta Antonio Gaudího ̶ obytné domy Milá a Batló, park Güell a chrám Sagrada Familia. Pro sportovní fanoušky představuje zajímavou atrakci návštěva olympijského areálu, stadión Camp Nou a domovský stánek FC Barcelona.


Londýn

Hlavní město za tři dny projít nestihnete, ale při jeho návštěvě rozhodně nevynechte Tower of London, Tower Bridge, Buckinghamský palác, Big Ben, Westminsterské opatství, Trafalgar Squar, Picadilly Circus, Houses of Parliament a katedrálu sv. Pavla.

Paříž

Metropoli stojí za to navštívit hned několikrát. V centru města se běžte podívat na Notre Dame, Louvre, Vítězný Oblouk, Sacré Couer, Invalidovnu a Eiffelovu věž. Zbyde-li vám alespoň polovina dne, vypravte se na zámek Ludvíka IVX. Versailles.

Vídeň

Krásná zimní Vídeň vás uchvátí díky vánoční výzdobě. Zámek Schönbrunn patří k nejnavštěvo­vanějším památkám. U vstupu si vyžádejte sluchátkového průvodce v českém jazyce. Zapalte svíčku v Chrámu sv. Štěpána, projděte se v Hofburgu, Prátru a kolem Dunaje.

Edinburgh

Skotská metropole není na seznamu UNESCO náhodou. Krásná architektura chytne za srdce každého milovníka historie. Procházkou po Královské míli (Royal Mile) dojdete k Edinburghskému hradu. Vydejte se do Holyroodhouse, Skotského parlamentu, na Grassmarket a do St. Gilles Cathedral. Pokud vám počasí dopřeje, vyšplhejte na vrch zvaný Artušův trůn nebo na kopec Calton Hill.

Doporučené články