Výsledek soutěže s nakladatelstvím DharmaGaia

Omlouváme se za delší odmlku, bylo léto a v létě se do práce nikomu (a obzvláště jednomu členovi redakce) nechce. Všechny soutěžní články byly přečteny a vyhodnoceny zástupcem nakladatelství DharmaGaia podle následujících kritérií:

  1. čtivost, poutavost
  2. stylistická obratnost
  3. gramatická správnost

Pro pět nejlepších článků byla nachystána kniha Alfreda Lansinga.


Alfred Lansing: Endurance – neuvěřitelné putování Shackletonovy Královské transantarktické expedice

Loď Endurance zamrzla v lednu 1915 v ledových polích antarktického Weddellova moře, po deseti měsících ji ledové kry rozdrtily. Ernest Shackleton a jeho posádka 27 mužů zůstali 850 mil od nejbližší základny. Nastal čas tvrdých zkoušek a utrpení…

Brilantně napsaná kniha novináře Alfreda Lansinga je uznávaná jako naprosto úplný popis osudné plavby Endurance. Toto ohromující vyprávění o přežití Shackletona a všech dvaceti sedmi mužů více než rok na ledem pokrytých antarktických mořích označil Time za „definici hrdinství“.

Oceněné články:

  1. Audience u krále Arktidy
  2. Sedmdesátideví­tistupňové kafe
  3. Indiánské léto v Jizerkách
  4. Zaživa upečeni v horách (málem)
  5. Trupíci v Rumunsku

Všem výhercům gratulujeme a všem ostatním zúčastněným autorům děkujeme za prima články a přejeme úspěch příště

Sponzorem této soutěže je nakladatelství DharmaGaia, které věnuje knihy autorům nejlepších článků. Zaujala-li vás kniha Endurance – neuvěřitelné putování Shackletonovy Královské transantarktické expedice, ale nechce se vám soutěžit, koupit si ji můžete třeba tady.

Doporučené články