Do startu 10. ročníku Vehicle Cupu zbýbá 35 dnů

Již desátý ročník přehlídky malotraktorů a dalších užitkových vozidel domácí výroby Vehicle Cup se uskuteční v Rudici na Blanensku dne 15. 9. 2007.

Cestovatel.cz je i letos mediálním partnerem akce. Upoutávku na loňský ročník a krátkou fotoreportáž najdete v článcích Vehicle Cup 2006 a Jak dopadl Vehicle Cup 2006

Na začátku tohoto závodu byla myšlenka uspořádat přehlídku místních výtvorů, kterých v roce 1996 jezdilo v Rudici 42. Na start prvního závodu se postavilo 19 strojů a vítěze tehdy zvolili sami diváci. Na druhý ročník přijelo 26 závodníků, z nich byla polovina přespolních. Během tohoto závodu musel po nehodě zasahovat i vrtulník, ale vše naštěstí dopadlo bez vážnějších následků. Od třetího ročníku byla přestavěna trať tak, že samotný závod se jede na menším prostoru s více zatáčkami a v těžším terénu, což je i divácky atraktivnější.

Kromě závodu je v Rudici k vidění mnoho zajímavostí, o některých z nich se dočtete v našem starším článku Rudice Letošní novinkou je naučná stezka Rudické doly

V rámci akce je k vidění poměrně velké množství různých kutilských vynálezů od elektrického minitaktůrku, přes stroje obsahující i něco na způsob linky na zpracování klestí a drobného dřeva až po bugginy a těžko posatelné samohyby.


Vehicle Cup má nové logo a web:

http://www.ve­hiclecup.cz/

Milan Kylar

Zakladatel a kdysi také šéfredaktor časopisu www.cestovatel.cz. Nyní jsem zaměstnancem softwarové společnosti... Kromě toho občas fotografuji.

Doporučené články