Slunečný ostrov Rhodos

Rhodos, největší z dodekanéských ostrovů ve východní oblasti Egejského moře patří mezi nejoblíbenější dovolenkové cíle v Řecku. A není divu. Pokud hledáte turistickou destinaci s nádhernou přírodou, romantickou i mytologickou atmosférou, možným sportovním vyžitím a rovněž se spoustou historických památek, jen těžko naleznete vhodnější místo.


Velkou předností tohoto nádherného ostrova je především stabilní klima. Ne nadarmo se také nazývá ostrovem slunce, neboť je zde po většinu roku slunečno. Rhodos vás zkrátka nezklame v žádném ohledu a navíc přináší pobyt v mnoha různých oblastech. Úžasné hlavní město Rhodos, které má 60 tisíc obyvatel, se může pochlubit stavbami, zapsanými na seznam chráněných památek UNESCA. Právě zde v přístavu stál jeden ze sedmi divů světa slavný Kolos rhódský. Rozkročeného boha slunce zobrazují všechny místní suvenýry – talířky, popelníky, dlaždičky, šátky i sošky.

Další zajímavou pamětihodností je Athénin chrám ze 4. stol. př. n. l. na vrcholu nad vesničkou Lindos. Autentická řecká vesnička tvořená bílými domky se nachází ve svahu u zátoky se dvěma písečnými plážemi. Má úzké a příkré uličky, kde jsou dosud jedinými dopravními prostředky kromě motorek osli a muly. Celá trasa vedoucí Lindosem strmě ke sloupům Athénina chrámu je lemovaná obchůdky se suvenýry a tradičními místními výrobky.

Pobyt na Rhodosu vyhledávají vyznavači aktivní dovolené. Má ideální podmínky pro vodní sporty. Surfaři si oblíbili západní pobřeží u letoviska Ixia anebo na nejjižnější výběžek ostrova – Prasonissi, kde jsou provozovány i známé kurzy pro vyznavače tohoto sportu. V centrech vodních sportů si můžete pronajmout i vodní skútry, vyzkoušet vodní lyžování nebo parasailing.

Večer turistická letoviska se spoustou taveren, barů a kaváren ožívají a lákají k příjemnému posezení i večerní zábavě v místních barech a klubech.

Hotely na ostrově Rhodos poskytují všestrannou nabídku, takže si bezpochyby vyberete. Dovolená Rhodos totiž nabízí pobyty v různých typech hotelů i cenových kategoriích. Rhodos je vhodným cílem jak pro rodinnou dovolenou, tak pro bezdětné páry třeba na svatební cestě. Ubytování jen pro dospělé osoby nabízí například hotel Aquagrand Deluxe Resort u vesničky Lindos.

Ostrov Rhodos proto uspokojí naprosto všechny zájemce o nevšední zážitky. Romantická atmosféra, nádherné pláže i příroda, dech dějin a úžasné počasí. Rhodos zkrátka splní všechna Vaše přání!

Doporučené články