Přijďte na promítání 1. prosince do Brna

V sobotu 1. prosince pořádáme v Brně další cestovatelské promítání.

Kanáry, Laponsko, Kyrgystán, Bolívie a Sýrie budou doplněny o zajímavý dokument o výrobě kakaa.


Promítání začíná ve 14 hodin, vstupné je 30 Kč.

Podrobnosti o promítání naleznete na promitani.ces­tovatel.cz

Program promítání

14:00 Kanárské ostrovy + Mallorka

Krátké, třičtvrtěhodinové vyprávění o ostrovech, které jsou běžnou turistickou destinací spousty českých rodin. Skvělé fotky a skvělé postřehy z úžasných letních ostrovů. Vypráví a fotky promítá Mafi – Martin Bělocký (Mafi.UCW.cz)

15:00 Laponsko

Netradiční tip na výlet do chladivého Laponska. Země tak blízko a přitom tak daleko. Skvělé fotky polární záře. Vypráví a fotky promítá Mafi – Martin Bělocký (Mafi.UCW.cz)

16:00 – Kyrgyzstán od Pamíru do Tian-Šanu pod Chan Tengri

Tian-Šan je pro všechny české horaly pojem, není to zas tak daleko, je to hodně vysoko a je to něco úplně jiného. Přijďte si poslechnout vyprávění o dobývání této drsné krajiny. Vypráví a fotky promítá Mafi – Martin Bělocký (Mafi.UCW.cz)

18:00 – Bolívie


Bolívie je zaslíbenou zemí cestovatelů. Jen se neptejte, kde je nejbližší pláž. Fotky z magického prostředí Lagunas Coloradas přinutí o cestě do Bolívie přemýšlet každého. Vypráví a fotky promítá Tomáš Peterka (www.cestovatel­.cz)

19:30 – Dokumentární film o pěstování kakaa v Bolivií

Víte, že základem čokolády není mléko z čisťoučkých a zdravých krav z Alp, ale kakao, které v drsných podmínkách pěstují a sklízí jihoamerčtí indiáni?

Tento film zároveň propaguje “Spravedlivý obchod – Fair Trade”, což je obchodní partnerství, jehož cílem je přímá a účinná podpora znevýhodněných výrobců z rozvojových zemí. Autorem dokumentu je Tereza Reichová, studentka FAMU

20:30 – Sýrie – Jordánsko 2007

Veselé vyprávění o putování Sýrií a Jordánskem očima studentek Arabštiny o studiu, cestování, zkušenostech, zážitcích a o neskutečně milých lidech.

Vyprávět a podiskutovat nejen o fotografiích přijde Linda Vrátničková (sdružení Baraka). Právě začíná vycházet seriál o této cestě.

BARAKA

Centrum pro kultury Blízkého východu a severní Afriky

Blízký východ i severoafrické státy jsou nejbližší sousedé Evropy. Své kořeny zde mají i tři velká náboženství – judaismus, křesťanství a islám – která tolik ovlivnila osud Evropy i západního světa. Je tak paradoxní, že dnes mnoho Evropanů na tyto regiony pohlíží spíš jen jako na nebezpečné a zaostalé. Občanské sdružení Baraka by tak chtělo nejen ony pozitivní věci připomenout, ale podílet se take na odstraňování předsudků a vzájemných nedorozumění, chce přispět k dialogu a porozumění mezi oběma regiony, zlepšení informovanosti a vzdělání Evropanů o Blízkém východě a severní Africe a povzbuzení vzájemné kulturní výměny.

Doporučené články