Tipy na skipasy a cestovní pojištění, s nimiž ušetříte za svoji zimní dovolenou

.=

České hory jsou sice krásné, ale když si chcete pořádně zalyžovat, vyplatí se vyjet za hranice. Pár dní v Rakousku nebo Francii, ať už jen na otočku či několikadenní dovolenou, to je opravdový lyžařský zážitek. A ani vás nemusí vyjít nijak draho.

Nakupujte skipasy s předstihem

Skipasy představují jednu z nejdražších položek při lyžování v zahraničí. Pokud si s jejich výběrem dáte trochu práce, dá se na nich pěkně ušetřit. Platí zde pravidlo, že čím dříve skipas začnete shánět, tím nižší ceny najdete. Jestli tak již nyní přemýšlíte, že si v únoru budete chtít vyzkoušet lyžování v Rakousku, prohledejte servery s výhodnými nabídkami skipasů. Patří mezi ně například Skipasomat.cz nebo Gopass.cz. Některá lyžařská střediska nabízejí skipasy nákupů na svých vlastních webových stránkách. V žádném případě se nevyplatí spoléhat na nákup na místě. Jakkoliv se to může jevit jako pohodlná a bezpečná varianta, zaplatíte výrazně více.

Vyrazte do Rakouska či Francie

Nákup s předstihem, stejně jako využití rodinných slev a zlevněných skipasů pro studenty, děti a seniory funguje i v těch největších a nejoblíbenějších evropských lyžařských střediskách. Z České republiky je velmi dobře dostupné Rakousko. Areály, jako jsou Kitzbühel, Dachstein West či Zell am See, mají pro letošní sezónu stanovené základní denní jízdné na 56-58 eur. Za třídenní skipas poté zaplatíte mezi 130 a 160 eur. Když nakoupíte předem, ušetříte několik eur. Obdobně tomu je i pro lyžování Francie. Pokud chcete ušetřit a jste ochotni risknout teplejší počasí a sníženou kvalitu sněhu, v závěru sezóny, tedy kolem března a dubna, jdou ceny skipasů také dolů. Výhodné jsou i lyžařské zájezdy se skipasem, kdy máte v ceně vše, od ubytování přes dopravu až právě po skipas.

Sjednejte si dobré cestovní pojištění

Pro zimní dovolenou na lyžích si nikdy nezapomeňte sjednat cestovní pojištění. Dbejte, aby vám dostatečně krylo všechna rizika, spojená s lyžováním. Při výběru se neukvapujte, neberte první nabídku, na kterou narazíte. Naopak porovnejte ceny i parametry pojištění od různých institucí. Pomůže vám k tomu srovnávač Top-Pojištění.cz.

Doporučené články