Jak vyřídit vízum do Číny? Poradíme vám


Čína je unikátní země, která se od těch ostatních asijských v mnohých věcech výrazně liší. Vyznačuje se specifickou kulturou, stejně tak je známá cenzurou internetu i jazykovou bariérou. Pokud jste však na Čínu nezanevřeli a chystáte se poznat tamní krásy, jichž je opravdu neskutečné množství, neobejdete se bez platného víza. Jak tedy vízum do Číny vyřídit? Co všechno potřebujete? Setkáte se s několika druhy víz. První možností je turistické vízum do Číny, jehož vyřízení zabere zhruba 4 dny až týden. Expresní víza lze sehnat za příplatek do 2 – 3 dnů (viz ceník www.vizadociny.cz/cenik). Dále existují ještě obchodní čínská víza, jejichž vystavení trvá také týden, přičemž mohou být buď na jeden, nebo i více vstupů.

Co všechno potřebujete na víza do Číny?

Jestliže nechcete jezdit až do Prahy, nemusíte, neboť existuje několik společností, které vám vyřízení všeho potřebného zařídí. Vyplníte formulář, v němž zadáte, o jaký typ víza se má jednat, počet vstupů, zvací dopis (pouze v případě obchodního víza), termín odletu, státní příslušnost a případně i nějakou poznámku. Dále vyplníte své osobní údaje a fakturační údaje. Velice důležité je přidat do formuláře seznam cestovních pasů, které musí být platné ještě šest měsíců po skončení platnosti požadovaného čínského víza.

Přichystejte si všechny potřebné doklady

Jakmile odešlete formulář, dostanete do e-mailu instrukce o dalším postupu k získání čínského víza. Veškeré podklady zašlete obratem na e-mail, společnost zprostředkovávající víza je zkontroluje a případně opraví chyby či nedostatky. Závěrem je nezbytná schůzka, na které musíte předat otisky prstů, a pak už se nemusíte o nic starat. Čína víza připraví a vy si je vyzvednete v Praze, případně vám budou zaslány EMSkou. Tak neváhejte a jeďte do země, která je jedno velké překvapení.

Doporučené články