Neplaťte za cestovní pojištění více než je nutné

Cestovní pojištění pro ty zodpovědné a uvážlivé představuje nepostradatelný doplněk každé cesty do zahraničí, ať již cesty za prací, obchodem, studiem, poznáním, zážitky nebo odpočinkem. Často bývá zmiňováno v souvislosti s tradičními zimními pobyty na horách nebo naopak letní dovolenou u moře. Dovolená, volný čas a nové možnosti v oblasti sportu, adrenalinu a pohybových aktivitách totiž zvyšují pravděpodobnost vzniku nějakého úrazu a právě tehdy přichází na řadu i cestovní pojištění.


Pojištění na cesty je jakousi jistotou a oporou v tom, že negativní události, které se bohužel dějí i v rámci dovolenkových aktivit, nebudou mít dalekosáhlé finanční dopady. Takový úraz a s ním spojená zdravotní péče, ošetření, ale třeba i výjezd horské služby nebo zásah místních záchranářů mohou znamenat finanční náklady v řádech statisíců korun.

To vše jsou důvody pro sjednání cestovního pojištění. To navíc přináší i zabezpečení v případech krádeží, vandalismu, ztráty zavazadel apod. Díky různým připojištěním se dá doplnit i o úrazové pojištění nebo užitečné pojištění odpovědnosti, které kryje škody, které pojistník způsobí svoji vinou ostatním, třeba i nechtěně.

Při sjednání cestovního pojištění bohužel řada lidí spoléhá na svoji tradiční pojišťovnu či si sjednává již ověřené pojištění i v případě, že se do zahraničí chystá za jiným účelem než posledně. Právě účel cesty do ciziny (práce, obchod, studium, poznání, odpočinek, zážitky, adrenalin, sport aj.) je však základním faktorem pro výběr vhodného cestovního pojištění.

Při sjednávání pojištění do zahraničí si vždy nezapomeňte ověřit, jaká pojistná rizika dané pojištění kryje a srovnejte je s aktivitami, které se chystáte provozovat. Nestačí jenom cestovní pojištění, ale vyplatí se takové cestovní pojištění, které pokryje všechna možná rizika. Na druhé straně mohou být některá rizika i nadbytečná, například v případě, kdy se chystáte na odbornou konferenci na pár dnů, nepotřebujete připojištění rizikových sportů.

Vzhledem k široké nabídce cestovního pojištění vám může přijít vhod jejich automatické srovnání, např. prostřednictvím webu Srovnejto.cz. Zde si můžete jednoduše, během pár okamžiků vybrat z široké nabídky to nejlevnější cestovní pojištění. Z těch nejvýhodnějších nabídek si pak vyberete tu, která odpovídá vaší zahraniční cestě a plánovaným aktivitám v zahraničí. Za cestovní pojištění tak nezaplatíte více, než je nutné, přitom získáte adekvátní pojistnou ochranu.

Doporučené články