Nenávidíte velké hotelové komplexy? Jeďte na dovolenou do menšího penzionu

Párkrát už jste strávili pár dní nebo dokonce celou dovolenou v nějakém větším hotelu a nijak vás to nenadchlo. Jistě, měli jste sice takový komfort, o jakém se vám téměř ani nezdálo, jenomže to je tak asi všechno. Výborně se o vás starali, jenže tak nějak vám tu chybělo obyčejné lidské teplo. Možná je proto na čase vyměnit velké hotely za o poznání přátelštější prostředí menších penzionů.


Dokonalý servis, kde jste kapičkou v moři

Kdo hledá o dovolené luxus a chce, aby o něj bylo naprosto perfektně postaráno, určitě sáhne po nějakém čtyřhvězdičkovém hotelu. V takovém případě nemusíte ani na vteřinu pochybovat o tom, že zde najdete veškerý dostupný servis. Má to ale jeden háček. Všechno je hodně neosobní. Nezažijete tu žádný hezký lidsky hřejivý okamžik, který by vás potěšil a dobře naladil. Dostanete tu špičkové snídaně, obědy i večeře, patrně i jídlo all inclusive, ale v obrovské restaurační jídelně budete jenom kapičkou v moři.

Mraveneček ve velké mašinérii

Všichni se o vás budou starat. Pokojská zařídí dokonalý úklid pokoje každý den, bude téměř neslyšná, aby vás nijak neobtěžovala. Můžete si zajít do hotelového bazénu, posilovny, využít tenisové hřiště, hřiště na míčové hry a spoustu dalšího. Třeba si zajít do vířivky, na masáž, do hotelového wellness a spa centra, ke kadeřníkovi, něco nakoupit. Jenže to všechno bude bez nějakého bližšího hřejivého lidského kontaktu. Budete se cítit jako mraveneček v celé velké mašinérii.


Zažijete domácký pobyt

Jenže co když byste si raději s někým popovídali, dozvěděli se, kde v okolí mají dobrou cukrárnu, kam zajet na výlet, co je kde zajímavého? V obřím komplexu dostanete do ruky prospekty, ale hřejivého slova se tu nedočkáte. Za to třeba penziony Vysočin vám nabídnou příjemnou rodinnou atmosféru. Klidně můžete prohodit pár slov personálem, majitelem, od místních se dozvíte, co je zde nového, zajímavého, hezkého. Zažijete pohodový domácký pobyt a budete mít na co vzpomínat.

Doporučené články