Nemáte ještě naplánovanou letní dovolenou? Řecký ostrov Zakynthos splní vaše nejtajnější sny

Blízkost lokality, příznivé ceny, překrásné pláže a křišťálově čisté moře, to jsou hlavní důvody, proč si pro letošní dovolenou vybrat řecký ostrov Zakynthos. Vydejte na ostrov s Greece Tours.


Letoviska pro každého

Každý si na ostrově přijde na své. Romantiky nadchne letovisko Vassilikos, rodiny s dětmi uvítají klid a pohodu v Kalamaki nebo Tsilivi. Obrovskou popularitu si ale získala i letoviska Laganas a Argassi. Nemusíte ale jenom odpočívat na pláži a koupat se v moři. Určitě vás budou bavit i vyjížďky na koních, dobrodružnější povahy ocení možnost vyzkoušet si windsurfing nebo potápění.

Uvidíte želví domov

Zábavu si užije celá rodina. Krásné a poklidné pláže potěší děti i dospělé, pro nejmenší je tu spousta atrakcí a strádat nebudou ani dospělí. Mohou si zde vychutnat dostatek zábavy až do rána. Milovníci historie mohou zavítat do muzea v hlavním městě Zakynthosu, kde si prohlédnou historické artefakty, ikony a malby. Všechny generace uchvátí pohled na exempláře želvy nádherné, které považují zdejší zátoku za svůj domov.

Vydejte se po stopách pirátů

Kam na Zakynthosu vyrazit? Příjemným zážitkem je celodenní plavba kolem ostrova spojená se zastávkami u pláží, ke kterým se po silnici autem nedostanete. Příznivci dávných romantických dobrodružství zaplesají, protože se sem řadí i pláž Navagio, v překladu ztroskotání. Dělá svému jménu čest, protože tu opravdu najdete vrak pirátské lodi. Prach času už dávno zavál původní název pláže Agios Georgios podle stejnojmenného kláštera na nedalekém skalním vrcholku. Klášter proslul tím, že zde podle pověstí trávil zbytek života patron ostrova Dionýsos. Mimo celodenní plavby můžete do zátoky zajet i na krátký výlet s rybáři z ostrova Porto Vromi.

Výlety k modrým jeskyním a olympijskému ohni

Zřejmě největší atrakcí Zakynthosu jsou Modré jeskyně na severu ostrova u mysu Skinari. Příčinou nezvyklé modré barvy vody jsou místní pískovce. Nejlepším časem k návštěvě se zkušenými lodními průvodci jsou ranní hodiny, kdy je světlo nejintenzivnější. Do třetice našich tipů můžete na dovolené stihnout i návštěvu starověké Olympie, dějiště prvních olympijských her. Přeplavíte se na ostrov Peloponés, kde vás čeká prohlídka původního olympijského stadionu, okrsku, kde se zapalují olympijské ohně a Diova chrámu. Výlet zahrnuje i návštěvu Archeologického muzea s množstvím nádherných soch.

Příroda, relaxace a skvělá doprava

Nádherná příroda a relaxace, to je dovolená na Zakynthosu. Nabízí pláže s jemným pískem a pozvolným vstupem do moře, což je ideální pro rodiny s dětmi a seniory. Vzhledem k tomu, že jde o hornatý a z části zalesněný ostrov, můžete si vychutnat pohled na nádherné přírodní scenérie včetně západního pobřeží s vápencovými útesy a zátokami a jeskyněmi. Jak se po ostrově dopravovat? Využijte dobře vybudovanou síť autobusové dopravy. Můžete si také zapůjčit třeba kolo, moped, nebo auto.

Doporučené články