Jaké cestovní pojištění je vhodné pro letní „extrémní“ sporty?

Letní dovolená je obvykle spojena s poznáváním, cestováním a pohybovými aktivitami. Většina z vás alespoň část tohoto slunného období tráví v zahraničí. Tam, kde si užijete dostatek slunka, příjemné klima a máte možnost prožít mnohá dobrodružství. Ty vám přinesou například adrenalinové sporty.

Pokud jedete za hranice České republiky, rozhodně nezapomínejte na cestovní pojištění. Službu, která vás ochrání v situaci, kdy by se vám cokoliv stalo a vy jste měli náklady spojené s léčbou nebo ošetřením. Jestliže navíc vyrážíte za extrémními sporty, rozhodně se nespoléhejte jen na základní cestovní pojištění.


Cestovní pojištění pro sportovce

Většina pojišťoven v rámci základního cestovního pojištění nabízí běžné krytí spojené s rekreačními pohybovými aktivitami. Pakliže patříte k milovníkům motoristických vodních sportů nebo bojového umění, dejte si pozor. Takové aktivity totiž spadají do zcela jiné kategorie. Ty se částečně liší pojišťovnu od pojišťovny. Nejčastěji narazíte na dva druhy připojištění.

  • Rizikové sporty

  • Extrémní sporty

V případě, že nevyužijete cestovní pojištění pro sportovce, ale pouze to základní, vystavujete se riziku, že vám v okamžiku zranění při některé z extrémních činností pojišťovací společnost nevyplatí odpovídající částku a vy si budete muset hradit všechny náklady svépomocí. A vězte, že to nejsou žádné zanedbatelné částky, ale sumy v řádu desetitisíců až statisíců.

Takže, než si na poslední chvíli sjednáte cestovní pojištění, rozmyslete se, co na dovolené vlastně budete podnikat a jakým činnostem se budete věnovat.

Rizikové vs. extrémní sporty

Abyste měli alespoň částečnou představu o tom, co pokrývá cestovní pojištění pro sportovce, přinášíme vám výpis těch nejčastějších aktivit v kategorii rizikové a extrémní sporty.

Mezi rizikové sporty lze během letní dovolené zařadit americký fotbal, rekreační potápění s dýchacími přístroji do maximální hloubky 10 metrů, skateboarding, jízdu na U rampě, surfing, vodní lyžování, windsurfing a jízdu na vodním banánu.

V rámci extrémních sportů lze samozřejmě přitvrdit. Tento příplatek pokrývá daleko rizikovější činnosti, kam spadá například turistika v obtížném terénu nad 3 500 m.n.m., rafting stupně obtížnosti WW4 a WW5, freeride, motocyklové závody, rogalo, mořská plavba a bezmotorové létání.

Pokud se chystáte sdtrávit aktivní letní dovolenou, je cestovní pojištění pro sportovce tou správnou volbou. Počítat každopádně musíte s vícenáklady oproti základnímu cestovnímu pojištění. Připojištění tohoto typu navýší celkovou částku o několik desítek korun na den podle toho, zda půjde o rizikový nebo extrémní sport, popřípadě jaký.

Vyberte si cestovní pojištění pro extrémní sporty

Jestliže na sportovní dovolenou odlétáte nebo odjíždíte co nevidět, rozhodně nezoufejte v případě výběru vhodného cestovního pojištění. K tomu využijte nejlépe srovnávací portál Ušetřeno.cz, který vám po zadání několika základních údajů předloží hned několik nabídek od různých pojišťoven, z nichž si vyberete tu, jež vám bude vyhovovat nejvíce. Takové flexibilní a výhodné cestovní pojištění pro sportovce s důrazem kladeným na extrémní sporty.

Výsledkem takového hledání bude praktická online žádost, kterou vyplníte a uzavřete cestovní pojištění přes internet. Žádné návštěvy pojišťoven, zdlouhavé papírování a podobné věci. V okamžiku, kdy pošlete platbu za cestovní pojištění pro extrémní sporty, je tento druh služby platný a vy můžete bez obav vyrazit na cestu. Nepodceňujte cestovní pojištění pro sportovce, jež můžete nyní získat rychle a za zvýhodněnou cenu.

Doporučené články