Jak si vybrat správný autokemp

Výběr dobrého autokempu je pro úspěch vaší dovolené důležitá záležitost. V případě špatného rozhodnutí hrozí, že budou hezké chvilky narušeny nepříjemnostmi, jež vám mohou pokazit celý pobyt. Proto dnes probereme několik bodů, nad kterými byste měli popřemýšlet, než se rozhodnete vyrazit do vámi vybraného autokempu.


Lokalita a recenze

Nejdůležitější je vědět, jakými činnostmi se budete chtít na dovolené zabývat. Budete jezdit na kolech nebo snad chodit po památkách? Zodpovězení této otázky vám usnadní výběr vhodného místa pro vaši dovolenou.

Pokud jste vybrali lokalitu, bude potřeba zjistit, z jakých kempů si můžete vybírat (vhodná je stránka dokempu.cz). Doporučujeme rozhodně nejezdit na místa, která nejsou hodnocena. Důvěra je sice hezká vlastnost, ale v tomto případě se mnohdy nevyplácí. Projděte všechny možné recenze, které jsou na váš vybraný kemp napsány. Hledejte a všímejte si detailů, jež jsou v recenzích vylíčeny, protože tím předejte případnému zklamání.

S lokalitou souvisí i dostupnost základní občanské vybavenosti. Důležitá je hlavně vzdálenost nejbližšího obchodu, v němž budete nakupovat potraviny.

Před dovolenou se také ujistěte, že dobře znáte polohu kempu, nejlepší je podívat se před odjezdem do map a vypsat si města, kterými budete projíždět. Pokud tomuto staromódnímu způsobu nedůvěřujete, můžete trasu svěřit navigaci ve vašem autě (dávejte ale pozor, tyhle věcičky nenavigují někdy úplně dobře).

Vybavenost kempu

Spokojenost v tomto bodu je dosti subjektivní, každý z nás považuje za nutnou výbavu něco jiného. Podle fotek a zejména recenzí zjistíte, jak na tom jsou sprchy a toalety, v některých kempech je kupříkladu sociální zařízení zcela renovováno.

Příjemností, kterou určitě oceníte, zejména pokud vám začne během dovolené pršet, je restaurace, bufet, nebo cokoliv tomu podobného, kde si můžete sednout pod stříšku a dát si něco dobrého. Ideální je varianta, kdy je součástí kempu obchůdek, v němž si můžete koupit nezbytné jídlo nebo vybavení, které jste zapomněli přibalit (rozhodně nikdy nezapomeňte na sirky).

Standardem, byť obvykle zpoplatněným, bývá dostupný rychlý internet. Budete-li chtít trávit kratochvíli nad trochou online hazardu, přijde vám jistě vhod PokerStars Casino bonusový kód .

Pokud máte děti, je určitě vhodné zjistit, jakou zábavu je vám daný kemp schopen poskytnout. Má hřiště? Bazén? Volejbalovou síť? Je v blízkosti kupříkladu rybník, v kterém by se dalo koupat?

Parkování

Parkování je nutnou položkou, nad níž se musíte pozastavit. Důležité je, aby bylo možno s vaším autem přistavit u stanového místa. Některé autokempy tuto možnost totiž nenabízejí. Problém spočívá v tom, že v průběhu dovolené se z vašeho auta stane v podstatě sejf, v němž budete mít všechny doklady a důležité věci. Nesmíme opomenout ani zásoby jídla a vody, proto je vhodné mít auto hned po ruce. Navíc pokud v něm budou schované důležité věci, budete jistější, pokud bude auto stát hned vedle vašeho stanu.

Kapacita kempu

Některé kempy se dají rezervovat dopředu, některé ovšem ne. Záleží tedy na vás, jak posoudíte situaci, pokud jedete v sezónu a kemp je menší, bylo by rozhodně lepší dopředu stanové místo rezervovat. V případě, že stanové místo rezervovat nejde, myslete na to, aby se v okolí nacházel další kemp, v němž se v případě neúspěchu v prvním můžete ubytovat.

Stanování je skvělým dobrodružstvím, které si vy a popřípadě i vaše rodina zamilujete. Nezapomeňte se vždy řádně sbalit (ano, polštářky jsou do stanu pod hlavu opravdu třeba a karimatka, nebo nafukovací matrace také není k zahození) a na základě našich doporučení vyberte ten správný autokemp, v němž si dovolenou užijete plnými doušky.

Doporučené články