Ideální tip na českou rodinnou dovolenou? Jeďte do jižních Čech nebo na Šumavu

Hodně lidí v posledních letech tráví dovolenou v České republice. Lidé už tolik neprahnou po zahraničních cestách a exotice za každou cenu a naopak se s radostí vracejí zpátky do Čech. Hledají krásy své vlasti a nadšeně obdivují, kolik jich ve skutečnosti je. Proto si říkají: „Zůstaneme i napřesrok u nás v Čechách, vždyť to přece stojí za to.“ A rozhodně mají pravdu. I vy se nebudete nudit, pokud vyrazíte na dovolenou po Čechách. Jaká místa byste si neměli nechat ujít?


Z hor vítězí Krkonoše

Naše krajina je velice pestrá. I když nám chybí velehory, máme spoustu menších i větších kopečků, na kterých se třeba v zimě vyřádí i zapálení a zkušení lyžaři. Proto ti, kteří milují bílé sporty, dávají v zimě přednost hlavně Krkonoším, ale nejenom jim. Je u nás spousta špičkových lyžařských areálů, kteří si už v dostupném servisu včetně umělého zasněžování nezadají s oblíbenými zahraničními destinacemi. I na podzim jsou ale hory lákavé, třeba k procházkám a túrám.

Na jihu láká nejenom koupání

Pokud byste ale chtěli na dovolenou vyvézt celou rodinu, zejména s malými dětmi, vyplatí se zvolit nějakou destinaci, kde najdete hodně nejrůznějších atrakcí včetně třeba možností koupání, her, výletů. Ideální je namířit si to jižním směrem. Například penziony v Jižních Čechách poskytnou pestrou nabídku. Právě jih Čech je totiž z pohledu rodinných dovolených s dětmi asi nejatraktivnější lokalitou. Nabízí totiž spoustu rybníků, ale když není počasí na koupání, narazíte na spoustu míst k procházkám, ale také výletům na hrady a zámky.


Lipno nabízí vodní radovánky

Z hor už jsme se zmínili, že vedou Krkonoše, ale samozřejmě nejsou jediné. Někdy tam může být až moc lidí. Naproti tomu Šumava nabízí stále ještě řadu neprobádaných koutů, jde přece o bývalé příhraniční pásmo sousedící s kapitalistickou cizinou. Proto je tu pořád ještě co objevovat. Navíc se zde nachází údolní nádrž Lipno, která nabízí bezpočet vodních radovánek pro každého.

Doporučené články