Fotosoutěž: Domov objektivem cestovatelů

Update: hlasovat můžete na http://fotosou­tez.cestovatel­.cz/

Rádi fotografujete, nejen na svých cestách, ale i na toulkách po České republice? Právě pro Vás jsme připravili fotosoutěž „Domov objektivem cestovatelů“. Tématem soutěž jsou památky a příroda české a slovenské republiky. Pro účast v soutěži je potřeba zaslat snímek včetně vložených popisků a geografických souřadnic. Kromě radosti ze hry, vítězství a atraktivních cen se můžete účastí v soutěži zviditelnit. Velké finále soutěže bude vyhlášeno v průběhu Invexu na stánku hlavního partnera soutěže, brněnské firmy ZONER software. A z vítězných fotografií bude uspořádána putovní výstava.

Hlavní partner:

Zoner Photo Studio

Další parneři:

IDIF Humi OUTDOOR Zoner Press ... jednoduše dobré knihy Tiskárna a vydavatelství OFTIS Ústí nad Orlicí

Pravidla soutěže

Téma soutěže: Památky a příroda Česka a Slovenska. Na snímku musí být zachycena památka nebo přírodní zajímavost z České nebo Slovenské republiky.

Soutěžní fotografie zasílejte na adresu: fotosoutez@ces­tovatel.cz

Parametry soutěžní fotografie

Velikost snímku: Fotografie připravená na web maximálně 700×700px (delší strana max. 700) s jednoduchým rámečkem (nepovinný) do maximální celkové šířky 10px. Formát JPEG do 150kB, nebo RGB TIFF. Fotografie zasílejte upravené (zmenšené, doostřené,…), bez barevného profilu (převeďte na sRGB). pro tisk fotek finalistů je zapotřebí min. 2000px delší strana, pokud nemáte k fotografii originál o potřebné velikosti, tak snímek raději ani neposílejte.

EXIF(metadata ve fotografii): Název fotografie a věcný popis, který památku nebo zajímavost poutavě představí. Data (letopočty, rozloha,…) v popisu by měla být pravdivá a ověřitelná. Fotografie zasílejte podepsané (v podpisu může být i e-mail, nebo web autora). Ke každé fotografii musí být přiřazeny geografické souřadnice (GPS), nadmořská výška není povinný údaj. Pokud nevíte, jako do EXIFu přidat GPS souřadnice, ptejte se v diskuzi pod článkem, nebo napište do redakce. Není to nic, co by vás mělo odradit od soutěžení, právě naopak, mělo by vám to ukázat jednu bezva funkci


Organizace soutěže:

  • Základní kola soutěže budou probíhat od května do září. O vítězi kola a 3 postupujících budou hlasovat návštěvníci stránek. Dalšího finalistu vybere porota.
  • Během října vybere odborná porota celkového vítěze soutěže, kterému bude na Invexu předána cena. Návštěvníci budou moci z finalistů zvolit svého vítěze.
  • Uzávěrka fotografií je vždy 28. dne v měsíci, poté bude zveřejněna galerie s možností hlasování, které se uzavře 25. dne následujícího měsíce (poslední kolo bude patrně o týden zkráceno).
  • U každé fotografie bude zveřejněno jméno soutěžícího (včetně případného odkazu na web).
  • Každý soutěžící může poslat maximálně 5 fotografií do prvního kola. Snímky se ale musí podstatně lišit námětem. Limit počtu zaslaných fotografií se může v dalších kolech změnit, nikoliv však v průběhu kola.
Prohlédněte si i pravidla naší další soutěže pro psavce: Soutěž s nakladatelstvím DharmaGaia

Použití fotografií: Účastník souhlasí s trvalým nevýhradním použitím zaslaných fotografií organizacemi Cestovatel, o.s. a ZONER software, s.r.o. Při použití snímku bude vždy uvedeno jméno, případně i odkaz na stránky autora fotografií. Fotografie budou využívány zejména u článků na Cestovatel.cz a během prezentací software Zoner Photo Studio.

Ceny v prvním kole

  1. software Zoner Photo Studio 9 Xpress + Zoner Web Gallery + Zoner Photo Print knihu Portrétní fotografie z vydavatelství Zoner Press
  2. software Zoner Photo Studio 9 Xpress + Zoner Web Gallery knihu Z Královehradec­kého kraje za humnavydavatelství OFTIS
  3. software Zoner Photo Studio 9 Xpress knihu Cestovatelé a dobrodruzi Pardubického krajevydavatelství OFTIS


Cena pro vítěze finálového kola

  1. Software Zoner Photo Studio 10 ;-) + ceny od dalších sponzorů
  2. Dárkové certifikáty na kurzy IDIFu a odborné publikace
  3. Dárková poukázka na nákup v prodejně Humi OUTDOOR + ceny od dalších sponzorů

Milan Kylar

Zakladatel a kdysi také šéfredaktor časopisu www.cestovatel.cz. Nyní jsem zaměstnancem softwarové společnosti... Kromě toho občas fotografuji.

Doporučené články