Dovolená v Krkonoších: Za zážitky a příjemným ubytováním v penzionech po celý rok

Upřednostňujete dovolenou v Čechách před zájezdy do zahraničí? Děláte dobře, i v tuzemsku se dají prožít krásné dny odpočinku. K největším lákadlům patří už tradičně Krkonoše, nejvyšší české pohoří. Skvělé je, že tamní penziony Krkonoše můžete využít po celý rok, nejen v zimních měsících.

Špindlerův Mlýn

Velké ubytovací kapacity nabízejí penziony Špindlerův Mlýn. Oblíbené turistické středisko je vyhledávané v zimě, nacházejí se zde totiž atraktivní sjezdovky a v okolí obce pak desítky kilometrů upravovaných běžeckých stop. I v létě má ale Špindl co nabídnout. Můžete se odtud vydat třeba na výlet k prameni Labe, projet se lanovkou, případně si zajít na nedalekou bobovou dráhu a do aquaparku.


Harrachov

Stejně oblíbené a turisty hojně navštěvované jsou také penziony Harrachov. Samotné městečko je ideálním výchozím bodem pro letní turistické výlety. Zajít se dá například na světoznámé skokanské můstky, které v létě nabízejí skvělý výhled do okolí. Ze zajímavostí lze uvést rovněž tamní sklárnu. Patří k vůbec nejstarším v Česku.

Pec pod Sněžkou

Ti z vás, kteří chtějí být doslova na dosah české nejvyšší hory, budou zřejmě hledat volné penziony Pec pod Sněžkou. V obci jich je celá řada. Díky vysoké oblibě je ale vždy vhodné provést rezervaci míst ve vybraném penzionu s alespoň několikaměsíčním předstihem.

Z Pece se dá snadno vyjít na Sněžku, kam v létě jezdí lanovka. Dále se můžete vypravit třeba na rozhlednu Černá hora, odkud se vám opět naskytne perfektní výhled na část Krkonoš.

Možností ubytování a zábavy v podobě výletů, prohlídek zajímavých míst a kulturního programu je v Krkonoších spoustu. Jde o ideální destinaci pro dovolenou prakticky v jakémkoliv ročním období. Stačí si jen vybrat konkrétní penzion a datum, objednávky pak lze provést online.

Doporučené články