Alternativní Tibetská Olympiáda v Brně

Alternativní Tibetská Olympiáda proběhne v sobotu 7.6.2008 od 14:00 v Brně – Lužánkách na hlavní louce. Na programu budou netradiční disciplíny, face painting, mandaly, dětský program, výstava fotografií i živá hudba. Tato akce bude veselou obdobou oficiální Tibetské olympiády, která proběhla v Indii.

Foto výstava Nesehnutí a fotograf Jiří Machovský

Účastníci Alternativní Tibetské Olympiády si budou moci prohlédnout výstavu organizace Nesehnuti tykající se tibetské problematiky a fotografie Jiřího Machovského z jeho loňské návštěvy Tibetu.

Pozvánka na Alternativní Tibetskou Olympiádu

Dva měsíce před zahájením olympijských her v komunistické Číně si symbolicky připomene stupňující se útrapy Tibeťanů a jiných národnostních menšin, zhoršující se i díky blížícímu se zahájeni OH. Právě v těchto dnech vrcholí jak přípravy v Pekingu, tak i zatýkání politických vězňů i pouhých potencionálních odpůrců totalitárního režimu. Pokud i Vy věříte, že branky, body a sekundy nejsou důležitější než základní lidská práva, pokud i Vám vadí, kam až je MOV a Komunistická strana Číny ochotna zajít v překrucování faktů, přijďte nás podpořit a vyjádřit svůj nesouhlas! I Vy máte šanci věci změnit! Jsme to právě my, občané demokratických zemí, jenž mají povinnost pomoci těm méně šťastným, tak jako my bychom byli vděčni za jejich pomoc v naší „temné předlistopadové“ době!

A.T.O. pořádají Students for a Free Tibet a Občanské sdružení M.O.S.T. Kontaktovat můžete Kláru na telefonu 731 232 226. Další informace naleznete na webu www.myspace.com/…ska­Olympiada

Doporučené články